Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:20:07 GMT

چادرنشینی سیل زدگان جنوب فارس در گرمای ۵۰درجه

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۰۷۰۳

چادرنشینی سیل زدگان جنوب فارس در گرمای ۵۰درجه

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هفت ماه از سیل ویرانگر در جنوب استان فارس می‌گذرد، سیلی که آسیب‌ها و خسارات زیادی را به خانه‌ها و زیرساخت‌های شهری و روستایی وارد کرد.

مناطق مانند بیرم نیز ازجمله شهرهایی بود که بسیاری از خانه‌هایش ویران شد و عملاً بعد از سیل قابل سکونت نبود.

بعد از وقوع سیل مسئولان بسیاری با حضور در مناطق سیل زده قول رسیدگی دادند، از تسهیلات بلاعوض گرفته تا تسهیلات کم بهره گرفته تا مصالح رایگان که قرار بود در اختیار سیل زدگان قرار بگیرد تا خانه‌هایشان را بازسازی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان حتی به بعضی از افراد که سیل آسیب‌هایی به خانه‌هایشان وارد کرده بود اعلام کردند که کل خانه را تخریب کنند و از این شرایط برای بازسازی و مقاوم سازی استفاده کنند.

حالا هفت ماه گذشته و مصالح در خیلی از نقاط جنوب فارس توزیع نشده، خبری از تسهیلات معیشتی و یا کم بهره نیست و مردم نتوانستند با تأمین به موقع سیمان، بازسازی هایشان را از پیش ببرند.

مردم از بنیاد مسکن و سایر مسئولان که قول کمک به بازسازی داده بودند می‌خواهند که به وعده‌هایشان عمل کنند.

خانم خشرو که ساکن شهر بیرم است در گفتگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: پس از گذشت هفت ماه متأسفانه روند بازسازی کند است و قریب به یک ماه به دلیل کمبود سیمان ساخت و سازها عملاً متوقف شده است.

او گفت: سیمان گران شده و پاکتی ۹۰ هزار تومان است، و مردم قدرت خرید سیمان را ندارند.

وی افزود: با توجه به قولی که مسؤلین به ما داده اند که ۱۸۰ پاکت سیمان به هر واحد ساختمانی داده شود تا کنون سیمانی به ما داده نشده است.

وی گفت: جهت وساخت وساز منازل متأثر از سیل، بنا و کارگر به سختی پیدا می‌شود و باید هفته‌ها در نوبت باشیم.

خوشرو ضمن تشکر وقدردانی از گروه‌های جهادی که در روزهای اول سیل یاری رسان بوده اند، تاکید کرد: از همه گروه‌های جهادی سراسر کشور که اگر صدای من را می‌شنوند استدعا داریم به داد مردم سیل زده بیرم برسند.

خانم غلامی مادر بیرمی که هم اکنون منزل خود را تا زیر سقف رسانده به خبرنگار مهر گفت: مسئولان وعده‌هایی دادند که ۱۸۰ پاکت سیمان رایگان در اختیار شما قرار خواهیم داد اما با گذشت هفت ماه، چندروز قبل ۱۶۲ پاکت سیمان تعلق گرفت و سه میلیون تومان هم پول بابت کرایه حمل از ما گرفتند.

گرمای هوا طاقت فرسا شده است / ‏‬کانکس توزیع کنید

غلامی همچنین خواسته‌ای از مسؤلین داشت و گفت: از آن جایی که بنده در حیات منزل خود و در این چادر زندگی می‌کنم و جای درب حیاط از پارچه استفاده می‌کنم از مسؤلین می‌خواهم تا آماده شدن خانه مسکونی کانکس به صورت امانی در اختیار بنده و دیگر افرادی که در سیل خانه‌هایشان از بین رفته، قرار دهند، واقعاً هوا گرم است و زندگی به سختی پیش می‌رود.

خجسته یکی دیگر از سیل زدگان که با مادر و فرزند خود در یک اتاق کوچک و آشپزخانه و بدون حصار منزل زندگی می‌کنند، تصریح کرد: در این گرمای ۵۰ درجه آشپزخانه هم محل خواب ماست و محل آشپزی است و کارگر و بنا به سختی پیدا می‌شود و اگر هم قول آمدن را دادند قبل از شروع به کار پول دریافت می‌کنند اما دستمان خیلی تنگ است.

یکی دیگر از مردم بیرم به مهر گفت: مصالح به سختی پیدا می‌شود، برای ساخت رینگ ستون‌ها سه هفته است که در نوبت هستیم تا برای ما آماده کنند.

وی گفت: تا کنون سیمان و آهن آلات به ما داده نشده است.

یکی دیگر از ساکنان بیرم به خبرنگار مهر گفت: مسولینی که قول ۱۸۰ پاکت سیمان را به ما داده بودند در حال حاضر بدانند که تا کنون سیمان اختصاص پیدا نکرده است، و سیمان هم به سختی پیدا می‌شود و اگر هم پیدا شود باید هزینه بیشتری پرداخت کنیم.

وی افزود: در این شرایط کارگر به سختی پیدا می‌شود و پیمانکاری هم نیست که کار را به زودی تحویل دهد.

محمد که در سیل ویرانگر حدود ۳۰ رأس از گوسفندانشان تلف شده اند، در گفتگو با مهر گفت: وعده ۱۸۰ پاکت سیمان به کجا رفت، منزل پدر من اولین منزلی بود که هم مسؤلین آمادند و بازدید کردند ما بیشترین ضرر را در سیل منطقه داشتیم.

وی افزود: سیمان پاکتی ۷۵ هزار تومان است و خیلی قیمت بالایی است و استادکار پیدا نمی‌شود و از اشکنان بنا آوردیم.

در این رهگذر حجت الاسلام حسین زاده امام جمعه بخش بیرم به اتفاق چندتن از مسؤلین محلی در محل مصاحبه ما با مردم حاضر شد و گفت: مردم ما در بحث تأمین مصالح و کارگرو بنا به سختی پیدا می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر گروه‌های جهادی سراسر کشور اهتمام برای حضور در این بخش را داشته باشند با آغوش باز پذیرا هستیم.

بنیاد مسکن شفاف سازی کند / ‏‬مسئولان پاسخگو باشند

تلاش برای گفتگو با مسئولان بنیاد مسکن فارس بی نتیجه ماند و سایر متولیان هم این روزها در سکوت به سر می‌برند.

مردم بیرم می‌گویند بخشی از مصالح نظیر میلگرد، آهن آلات یا سیمان قرار بود رایگان در اختیار سیل زدگان قرار بگیرد این در حالی است که اغلب مردم تاکنون مصالح رایگان دریافت نکرده اند و حتی مبلغ مصالح را نیز به حساب بنیاد مسکن واریز کرده اند.

گرمای ۵۰ درجه و چادرنشینی و آوارگی، طاقت مردم جنوب فارس را بریده است، آنها از متولیان انتظار دارند به وعده‌هایشان عمل کنند تا سرپناهی دوباره بالای سرشان ببینند.

کد خبر 5530123

منبع: مهر

کلیدواژه: سیل فارس شهر بيرم لارستان لامرد بنیاد مسکن فارس بوشهر زلزله هرمزگان کرمانشاه خطبه های نماز جمعه زمین لرزه خراسان رضوی ویروس کرونا مشهد کنکور زلزله آمار کرونا شیراز جهرم اردبیل سختی پیدا می شود بنیاد مسکن ما داده سیل زدگان هفت ماه مهر گفت خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

 

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود