Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش دهقان روز شنبه در نشست مدیریت بحران شهرستان لارستان با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز اظهار داشت: مصداق عینی این مدعا به وضوح در همین سیل اخیر دیماه امسال مشخص شد که بخش عظیمی از بروز خسارات های ناشی از این بلای طبیعی در اثر نبود زیرساخت ها بود.

وی بیان کرد: امکانات و زیرساخت های موجود در این شهرستان در سیل اخیر نشان داد که لارستان بر خلاف برداشت ها و برخی ادعاهای بیرونی مبنی بر ثروتمند بودن و غنی بودن آن اما به شدت با فقر امکانات و محرومیت های عمیق در ابعاد مختلف دست و پنجه نرم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: باید برای عبور از این بحران ها و کمبودهای محسوس در زمینه زیرساخت ها به ویژه در امر توسعه مبلمان شهری و روستایی ، راهداری، امدادی و سایر امکانات لازم لجستیکی در مواقع بروز بحران های طبیعی تدابیر لازم اندیشیده شود و به فکر چاره اندیشی در سطح ملی برای رفع چالش ها باشیم.

فرماندار لارستان با اشاره به وقوع سیل دیماه امسال در لارستان و بخش بیرم نیز گفت: بسیاری از مسئولان در سطح ملی و استان از همان لحظه وقوع حادثه در منطقه حاضر شدند؛ استاندار در همان شب وقوع سیل در بیرم حضور یافت و در کنار مردم ایستاد و دستورات لازم برای رسیدگی فوری به سیل زدگان را صادر کرد و معاونان استاندار هم چند روز در منطقه جنوب فارس مستقر بودند.

وی بیان کرد: در کنار بروز خسارت های جانی و مالی به ویژه در شهر سیل زده بیرم اما این منطقه تاکنون کانون توجه مسئولان و مقامات کشوری بود حضور وزیر کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، معاونان برخی وزرا و مسئولان نهادهای حمایتی و اعم از دولتی و نیمه دولتی از کمیته امداد، بنیاد برکت، بنیاد علوی بوده است.

وی گفت: همچنین حضور ملموس و مسئولانه ائمه جمعه که از همان لحظات وقوع بحران در کنار مردم بودند و تلاش نیروهای ا امدادی و جهادی از بسیج و سپاه ، نیروهای امدادی هلال احمر، شهرداری ها و دهیاران ، راهداری و بسیاری از نهادها و دستگاه های خدمات رسان توانست تا حدود زیادی از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کند.

دهقان بیان کرد: خسارات وارده به زیرساختها و امور زیربنایی در شهرستان لارستان و خانه های مسکونی و عمران شهری و روستایی به ویژه در حوزه راه و منابع طبیعی ناشی از وقوع سیل عمیق و سنگین است.

صدای مردم سیل زده به گوش مسئولان ملی برسد

فرماندار لارستان از نماینده ولی فقیه در فارس خواست که صدای مردم و نیازمندی های این منطقه را به گوش مسئولان کشوری و استانی برساند.

وی گفت: یکی از مصوبات مهم در سیل اخیر که با حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس و برخی از معاونان وزرا و مسئولان استانی و شهرستانی به تصویب رسید مربوط به تکمیل طرح آبرسانی به بیرم به صورت کوتاه مدت و میان مدت است که درخواست مردم منطقه این است که این پروژه در کمترین زمان ممکن عملیاتی شود.

دهقان همچنین خواستار اتمام برخی پروژه های نیمه تمام در لارستان از جمله طرح های مربوط به سفر پربرکت مقام معظم رهبری و دولت های گذشته به این شهرستان شد و گفت: ایجاد و تکمیل زیرساخت های مناسب برای منطقه ویژه اقتصادی و تکمیل پروژه پست برق ۴۰۰ کیلووات از جمله این طرح هاست.

او گفت: پروژه پست برق۴۰۰ کیلووات لارستان پس از ۱۳ سال از شروع عملیات اجرایی آن همچنان متوقف مانده است؛ این پروژه از مصوبات سفر هیات دولت گذشته  به استان فارس است که به عنوان یکی از پروژه های اولویت دار و ضروری در منطقه جنوب فارس آن زمان به تصویب رسید.

سیل جنوب و شرق فارس توام بود با مصیبت های غمبار و رنج آمیز که غمبارترینش جان سپردن و قربانی شدن پنج تن در شهرهای بیرم و لار و زرین دشت و داراب و مُهر و لامرد بود.

سیل روزهای دیماه جاری افزون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت ها و بخش های مختلف امور زیربنایی از جمله در حوزه راه و کشاورزی در شهرهای جنوبی و شرقی فارس خسارت زد.

بارش های سیل آسای دیماه امسال همچنین به یک هزار و ۵۴۴ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی شهرستان لارستان و بخش بیرم این شهرستان خسارت وارد کرد که ۳۰۶ مورد این واحدها به طور کامل تخریب شده و نیازمند بازسازی است.

شهرستان لارستان با جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر، پنج بخش ،هشت شهر و ۱۷۹ روستای دارای سکنه در فاصله ۳۷۸ کیلومتری شیراز واقع است.

برچسب‌ها لطف الله دژکام بیرم بارش باران لارستان سیل خسارت مالی فارس پروندهٔ خبری وقوع سیلاب در ۴ استان جنوبی و تلاش برای امدادرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لطف الله دژکام بیرم بارش باران لطف الله دژکام بیرم بارش باران لارستان سیل خسارت مالی فارس شهرستان لارستان زیرساخت ها وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۴۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان