Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حالا اما سال ۱۴۰۰ هم روزهای پایانی‌اش را سپری می‌کند و آنچه که باید، رخ نداده است، منظور همان آبرسانی به بخش بیرم و شهر و روستاهای اطرافش است که دغدغه چندین ساله مردم این خطه را سبب شده است. مردمی که ماه پیش با سیل و خرابی‌های ناشی از آن نیز گریبانگیر شدند.

سیلی که بسیاری از خانه‌ها را ویران کرد و وسایل زندگی را با خود برد و حالا مانده‌اند مردمی که چشم امیدشان به تصمیم‌های مسئولانی است تا شاید بتوانند دوباره به زندگی عادی‌شان بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشدار بیرم اوضاع را خوب نمی‌بیند و از اتفاق‌هایی که نمی‌افتد سخن می‌گوید.

بامداد، اتفاقات و وعده و وعیدها را منحصر به کاغذ می‌داند و می‌گوید: به دلیل عدم تامین اعتبار طرح هنوز در مرحله مطالعاتی است و کار چندانی از پیش نبرده است.

ماجرا را از سوی نماینده مردم لار، گراش، خنج و اوز پیگیری کردیم.

حسین‌زاده از پیگیری کد ماده ۲۳ توسط نماینده لامرد و مهر خبر داد که در کنار پروژه بیرم آبرسانی خواهد شد و اظهار داشت: با توجه به اینکه آبرسانی به لار و توابع آن نیاز به ثبت کد ماده ۲۳ دارد پیگیر شدیم تا این بخش و همچنین بخش‌هایی از لارستان شامل گراش، عمادشهر، خیرگو، علا مرودشت، چاهورز و بیرم آبرسانی شوند.

وی افزود: بر این اساس طرح مطالعاتی مورد نیاز انجام شد و امروز مهمترین مشکل آبرسانی به این بخشها بحث مالی است که پیرامون آن جلساتی در شیراز با حضور معاون وزیر و رئیس کمیسیون عمران مجلس، معاون استاندار و غیره برگزار شده و راه حل‌های موقت شامل نصب آب شیرین کن در حال انجام است، اما ادامه پیگیری‌ها از تهران به اتفاق استاندار و برگزاری جلسه با وزیر نیرو به این منتج شد که با توجه به کد ماده ۲۳ قراردادهای لازم منعقد شود و با اضافه شدن سه بخش دیگر از لامرد، این کار تسریع شود.

چندصدایی، عامل کندی کار در پروژه‌ آب‌رسانی به بیرم

حسین‌زاده با تاکید بر اینکه چندصدایی در فارس ما را از انجام کار دور کرده است، گفت: نکته اینجاست که تا بحث ایجاد مناقصه و انعقاد قرارداد و تجهیز کارگاه نیز پیشرفته ایم اما اجرای عملی همچنان در مرحله کاغذ است این راستا از وزارت نفت و دفتر ریاست جمهوری قول کمک گرفته‌ایم.

نماینده مردم شهرستان‌های لار، اوز، خنج و گراش ادامه داد: اما نکته اینجاست که شورای راهبردی آب استان همکاری خوبی نداشته و به جای نگاه مردمی تنها نگاه اقتصادی دارد به‌گونه‌ای که در این شورا نماینده لارستان با وجود این که نماینده مردم منطقه است حق اظهار نظر ندارد، لذا این چند صدایی در فارس سبب شده است که پروژه پیشرفتی نداشته باشد.

وی افزود: بنابراین پیگیری‌های ما همچنان ادامه دارد تا کار به نتیجه برسد اما لزوم اتحاد مسئولان در اجرایی شدن سریع‌تر پروژه‌ها باید در اولویت باشد.

بروز سیل در ابن مناطق مشکل دیگری است که طی یک ماه اخیر مردم را دچار آسیب‌ها و مشکلات بسیار کرد.

سیلی که در پی آن خرابی‌های بسیاری به بار آمد و بسیاری از منازل تخریب شد از این رو و در پی حضور میدانی مسئولان در منطقه مبالغی وام جهت کمک به ساخت و بازسازی این مناطق تخصیص داده شد اما مبلغ وام‌ها پس از چند روز کاهش یافت که با توجه به هزینه بالای ساخت و ساز اعتراض نردم را در پی داشت.

نماینده لارستان در این باره توضیح داد: با اعلام سازمان هواشناسی نامه‌نگاری‌های شروع شد و ببنیادهای مختلف از جمله بنیاد علوی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان را به خط کردیم  و پیگیری‌های لازم در جهت کمک به مردم و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی اتفاق افتاد.

حسین‌زاده افزود: حضور میدانی و بسیارخوب مدیران مختلف، وزیر کشور، وزیر نیرو و بازدید کوچه به کوچه را داشتیم و طی این بازدیدها مصوباتی نیز انجام شد و‌مدیریت بحران استانداری در حال برنامه‌ریزی و پیگیری مصوبات است.

وی ادامه داد: هلال احمر، بنیاد برکت، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان حضور میدانی خوبی داشتند و تخصیص وام برای خانواده‌های آسیب‌دیده از سیل در حال انجام است که تین وام‌ها برای خانواره شهدا و افرادی که جهیزیه‌شان را آب برده است ویژه‌تر دیده‌ایم.

او با اشاره به اینکه در حال مذاکرده برای انجام اتفاقات ویژه هستیم، یادآور شد: اقدامات مقدماتی برای بازسازی شهر انجام شده است و جا دارد از جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و به‌ویژه شهرداری شیراز که به محض درخواست ماشین‌الات خود را برای کمک به منطقه فرستاد تشکر و قدردانی کنیم.

این نماینده مجلس همچنین از بسیجیان و جهادگرانی که از ابتدا تا انتهای سیل در این مناطق حضور داشتند و همچون همیشه در کنار مردم بودند و به یاری آنها شتافتند بسیار تشکر و درددانی کرد و گفت: شاید اگر بسیجیان جهادگر نبودند این اتفاقات به گونه دیگری رقم می‌خورد لذا از آنها سپاسگزاری می‌کنم و امیدوارم با پیگیری مصوبات اتفاقات خوبی در منطقه رقم بخورد.

او افزود: بنیاد مستضعفان ۱۵ میلیارد تومان برای سیل جنوب استان کمک کرد که مبلغ ۵ میلیارد تومان با دستور وزیر کشور فقط به بیرم‌ختصاص یافت.

حسین‌زاده همچنین در ارتباط با خبر منتشر شده مبنی بر کاهش مبلغ وام ساخت مسکن در این مناطق گفت: ما با مردم حق می دهیم و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه ساخت بسیار پایین است اما ظرفیت ها هم محدود است؛ چرا که پس از فارس، کرمان نیز دچار شرایط حادتری شد و تخصیص ها کاهش یافت؛ لذا مبلغ ۲۷۰ میلیون تومان به ۲۱۰ میلیون تومان کاهش یافت.

ا و با اشاره به اینکه ستاد بحران خانه های نیازمند به بازسازی را تشخیص داده است، افزود: حدود ۸۰۰ خانواده شهری و ۱۰۰ خانواده روستایی نیاز به بازسازی دارند که کمبود نقدینگی را با کمک گرفتن از بنیادهای یاد شده جبران خواهیم کرد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: بیرم غیزانیه فارس آبرسانی وزیر کشور حسین زاده نماینده لار حسین زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد

همشهری آنلاین- سمیراباباجانپور: طرشتی‌ها وقتی از قنات صحبت می‌کنند گویی از یک دوست یا رفیق حرف می‌زنند، از شخصی خاص که بسیار باارزش و محترم است. البته احترام به قنات با فرهنگ ایرانی‌ها عجین است.

رضا طرشتی‌نژاد که نسل در نسل در طرشت زندگی کرده‌اند و از خاندان‌های بزرگ این محله با هویت محسوب می‌شوند، درباره اهمیت قنات در طرشت می‌گوید: «همه قنات‌ها وقف بود. قنات آن‌قدر اهمیت داشت که به‌عنوان مهریه زنان در عقدنامه ذکر می‌شد. سند ازدواج مادرم موجود است و مهر او بخشی از آب قنات درج شده است. بااین‌حال، اهمیتی که درگذشته برای قنات قائل بودند با توسعه شهرنشینی کم و بسیاری از قنات‌ها در جریان ساخت‌وساز بلعیده شدند. هنوز ۳ قنات طرشت یعنی قنات صدقی، قنات بالا و قنات اسکندری احیاست؛ وقتی می‌گوییم احیاست، یعنی جان دارد و زنده است. قنات آن‌قدر اهمیت دارد که به‌عنوان شخص و موجود زنده به آن نگاه می‌شد.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اگر بخواهیم سرچشمه قنات‌های طرشت را بشناسیم، باید سراغ قدیمی‌های محله برویم. محمد حسین‌مردی، پیرمرد خوش‌نام و خوش‌حافظه، محله می‌گوید: «سرچشمه «قنات بالا» در دره نیزار بود که در حال حاضر پارک نهج‌البلاغه نامیده می‌شود. قبلاً چون نیزار زیادی در این محل رشد می‌کرد، در میان اهالی به دره نیزار معروف بود. سرچشمه «قنات صدقی» هم که هنوز زنده است در زیر توتستان‌های فرحزاد است و در میان باغ‌های مردی به نام حاج هاشم و در دره‌ای قرارگرفته که به دره پلنگ معروف بود. آسیاب کهک معروف منطقه ۲ هم در حوالی این قنات ساخت شد و هنوز هم قسمتی از آن باقی مانده است.»

قنات صدقی

آب «قنات کوچیکه» هم از کف رودخانه فرحزاد که در گذشته به «طرشت رود» یا «درشت رود» معروف بود جریان داشت. در حقیقت کف رودخانه مادرچاهش بود.

«قنات شاهک» از روستای حسن‌آباد در محدوده بلوار آیت‌الله کاشانی فعلی جان می‌گرفت و به سمت طرشت و محله‌های پایین دشت ادامه می‌یافت. کف رودخانه کن نیز مادرچاه «قنات اسکندری» است و همچنان جان دارد و زنده است. منظور از مادرچاه سرچشمه‌ای است که قنات از آن نشئت می‌گیرد و نخستین چاه است.

کد خبر 846862 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • معرفی و انتصاب مجری و نماینده بنیاد علوی در استان کهگیلویه وبویراحمد
  • پیگیری قضایی ضرب و شتم یک پرستار در حال انجام است
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد
  • پیگیری نکردن خواسته کارگران توسط نماینده‌شان از ترس اخراج یک ضعف قانونی است
  • معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست